Йън Флеминг, английският писател, който създава образа на легендарния британски агент 007,

...
Йън Флеминг, английският писател, който създава образа на легендарния британски агент 007,
Коментари Харесай

Най-емблематичните песни от филмите за Джеймс Бонд

Йън Флеминг, британският публицист, който основава облика на именития английски сътрудник 007 , е роден на 28 май 1908 година в Мейфеър, Лондон. 

Написал е 12 романа и 9 описа за Джеймс Бонд, по които е снимана паметната поредност за Бонд. Писал е и за деца, има и документални книги. Работ е за разузнаването на военноморските сили на Обединеното кралство и несъмнено, употребява опита си от секретните служби по време на Втората международна война в романите за сътрудник 007.  Първият, " Казино Роял ", разгласява през 1953 година Следват  " Живей, а другите да умрат ", " Муунрейкър ", " Диамантите са безконечни ", " От Русия с обич ", " Доктор Но ", " Голдфингър " и така нататък

Флеминг твърди, че Бонд не наподобява изключително на него. „ Освен че носи същите облекла като мен, ние в действителност имаме прекомерно малко общо. По-скоро аз му изпитвам завист за русокоските и успеваемостта, само че не мога да кажа, че го одобрявам “, споделя за героя си писателят, който умира едвам на 56. А Джеймс Бонд – обликът му несъмнено продължава да " живее " и ние чакаме вести по кое време ще излезе идващия филм за 007.  Дотогава можем да четем романите или още веднъж да изгледаме всички 25 кино лентата. 

Днес обаче ви припомняме една селекция с незабравими песни от поредицата. В последна сметка саундтракът е основен детайл от магията на филмите, а в последния филм No Time to Die (2021) чуваме не какъв да е, а Били Айлиш, която е оставила част от душата си при записа на песента. 

Започваме с нейното осъществяване, а идващите песни са подредени по последователен ред, с цел да можем да се насладим и на еволюцията на музиката през годините.

Приятно слушане! 



 

Още от филмите за Бонд на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР